LΔMΔN IMΔN MUDΔ ΔϟYRΔF

ϟT0RY M0RY MR. ΔMIR ΔϟYRΔF

JOM GUNA POKKI!!

Assalamulaikum...
kali nie Amer nak promote untuk korunk untuk guna POKKI

Uke.. kalau nak Download tekan la logo POKKI atas nie..

SETERUSNYA LIHAT VIDEO NIE...




(yg bawah nie cara nak unintall facebook bagai.)



(yang nie nak buang terus!!)



Uke 2 jha
From me AMER ASYRAF @ MR23!!

Salam!




HOW TO DOWNLOAD SUBTITLE

Assalamulaikum...

Hari nie, Waktu nie, Tahun Nie, Bulan Nie, Saat nie, Minit Ini, Detik Nie. 

Macam mana nak download subtitle.. Sorry la bagitau korunk lmbat.. lagi pon ramai dah yang tahu.. btol x???
klau tahu x payah la tengok.. yang tahu mai sini tengok. okeng!

tengok video nie!!


FAHAM X?
Kalau x rety nak extract file TEKAN SINI!
Sape2 yang klik kanan dan pop up dia x keluar Extract Here Extract File 
click sbawah nie
laman web :SUBSCENE
tu jela nak bagi taw... kalau nak tengok cara masukkan Subtitle dalam Movie TEKAN SINI!
cara nak download movie pkai Utorrentz TEKAN SINI!
Uke semua...
THANKS BACA ENTRI X SEBERAPA NIE...


 

CInTA PLATONIK



Assalamulaikum Semua!!!

today.. cek nak present kat kome semua tentang cinta PLATONIK.
benda pa la aku merepek nie..  

"CINTA PLATONIK NIE MENATANG PA??? HANGPA BESA DENGAQ DAK?
 XTAW HABAQ LA TAK TAW. AK PON X TAW... HUHUHU ><"

UKE NAK TAW CINTA PLATONIK 2 BENDA PA.. MAI SINI.....!


Cinta Platonik adalah sebuah istilah yang dipakai untuk menyebut sebuah perkaitan kasih sayang, tetapi unsur-unsur rasa tarikan secara seksual tidak wujud. Istilah ini diambil dari salah satu bahasa Yunani, Plato, terutama dari karyanya Symposium, yang tertulis bahawa cinta akan wujud daripada kebaikan adalah dasar dari semua kebajikan dan kebenaran.COPY PASTE WIKIPEDIA..



haaaa....capat-cepat pikiaq, korang terlibat dak dengan cinta platonik ni....hihi...
wujud ke cinta platonik ni dalam masyarakat kita?
pada pendapat aku, ia wujud....
hubungan ini lebih baik dan mudah @ flexible dari loving couple...
sebab
mereka tak perlu nak cemburu, tak perlu nak terasa hati terkecik hati...
tak payah nak cakap berlapik beralas...
ley main redah je cakap...
xde touching-taoching...
tak payah nak merajuk
tak susah nak memujuk.....

tapi......

its good for those yang tak de pasangan lagi la....
kalau da ade bf or gf, tak berapa bagus la...
nanti bf or gf korang jeles...
nanti akan buat hubungan korang berantakan... 
KISAH APE AKU HUBUNGAN KORUNK RETAK KE X...

HAHAHA guraw je...

tu sume pendapatan aku....kalau korang punya pendapat berbeza, meh r share2 ngan aku...
hihi...

aku  xrasa pon pendapat atau cadangan korunk untuk menghidupkan cinta platonik nie.. aku just share jepon.. nak update blog... 2 je.. hihihi

sekian... thanks sbb baca... x puas hati komen...uke!!!

assalamulaikum!!



TAMBAH++++

Adek amer rasa takde masalah pon dgn cinta platonik nie.. cumanya... berjaya ke cuma dgn hubungan yang rapat tanpa ada niat/unsur lain? ..dah la berbeza seks kan.. Mmm. Kene tgk orgnya gak kot. Kalau dua2 single, comel jer kalau berkawan baek, baekkk gila2, tp xde niat nk kawen, dan dua2 masih carik pasangan idup sendiri. COMEL laa kan?? Tapi kalau salah sorg dah kawen, ha, yg ni kalau ada perasaan cinta pon, kene buang jauh2 or tukar perasaan "cinta awak" tu jadik "cinta platonik". haha.. Kan? Ke.. nk jadik org ketiga dalam hubungan kawan baek tu dgn laki or bini dia. Kalau dia ada bini, ko nk jadik bini no 2 ke? Kalau dia dah ada laki, wey.. mana pompuan leh kawen lebih dari 1 wehh?! hahaha adehh
Macam definition kat atas tu, "tanpa unsur tarikan seksual" perh.. bayangkan la... perkataan tu pon mcm dah 'sesuatu'. Zaman skarang, seks tu satu urusan yg sangat publicly talk about.. filem melayu pon suke2 hati jer melakonkan aksi2 begini. Kalau korang nk tgk, rasanya cite yg aku baru tgk, cite Jiwa Taiko. Gila openly nk siom or romen. Gilaaaa betul. Tak macam tgk cite melayu ok. cam cite omputeh (or thailand la kot kannn..haha) Maka, hubungan persahabatan antara 2 makhluk sorg laki dan sorg pompuan, bleh ke takde lgsg unsur ni? Mmm.. Pk pk! Adek Amer sendiri, pengalaman sdr, ada jer cinta platonik. Sbb sebenarnya kita boleh jer nk set satu 'dinding' dalam hati /perasaan. Maka selagi dinding tu teguh dan kukuh, maka hubungan tu akan remain as 'suci'.. hehehehehe


OK laa.. sampai sini dulu je bebelan ADEK AMER :-) Babaiii 

JΔDIKΔN KEHIDUPΔN ϟEPERTI MΔGNET


Assalamulaikum,

Salam 1 Malaysia!!
Apa Khabar ?
What's News?
كيف حالك؟
คุณเป็นอย่างไร                                                               (JAWAB YANG MANA FAHAM) ^^"

Magnet?
Apa 2 Magnet korunk taw ka?==?? okeng! mai nak bagi taw...

   Magnet dapat menarik benda lain. Beberapa benda bahkan tertarik lebih kuat dari yang lain, yaitu bahan logam. Namun tidak semua logam mempunyai daya tarik yang sama terhadap magnet.                                                       Dari Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas


(GOOGLING AJEWR!!)


   Hidup kita ini seperti magnet(Seolah-olah). Kitalaa yang akn menjadi magnet & kitalaaaa menentukan diri kita untuk menjadi magnet yang kuat atau lemah. Tengok la benda  apa yang kita tarik. Kalau Magnet Nak p tarik kayu?? Melekat ka...

   Kat dalam kehidupan ini, ada macam-macam tarikan dan seruan, kat mana laa selalunya diri dan hati kita tertarik @ ditarik?

   Conth senang, antara panggilan Allah dengan hal-hal berkenaan dengan dunia yg tidak menjadi keutamaan  mcam chating, kalau hangpa tengah chating kan.. tetiba dengar azan, apa hangpa duk kata dalam hati? mesti lagu nie kan? " erh2x azan...!! urmmmm... x pala jap g la aku p solat" betoi dak? hahahaha ^^!! (gelak jahat)
yang mana diri angpa tertarik@ ditarik??

Adakah kita bergerak ke arah kutub keimanan, mencari keredhaan Allah dengan segera memenuhi panggilan serta seruan-Nya?
atau hati kita lebih tertarik dengan keindahan dunia?

Mai Tengok Hypothesis yang MR 23 buat:
 Semakin dekat hati kita kepada Allah, semakin kuat daya kemagnetan kita kepada-Nya.   Semakin jauh kita daripada Allah, maka semakin lemah kemagnetan diri kita kepada-Nya.


MACAM MANA NAK JADI KUAT MACAM MEGNET???

    Cara yang paling mudah menjadi magnet yang kuat adalah kita bergerak menuju keredhaan Allah. Mencintai Allah dan Rasul menguatkan diri dan hati kita. Namun, bukan hanya cinta dengan kata-kata saja tetai dibuktikan dengan amalan kita yang kita tunjukkan pada Allah dan Rasul.   Insya Allah, kita akan menjadi magnet yang kuat dan berguna. Moga kita jauh dari menjadi magnet yang lemah, yang mudah ditarik oleh kutub hubbuddunya (kecintaan kepada dunia).


"Dengan Dia menundukkan malam dan siang, matahari dan bulan untukmu, dan bintang-bintang dikendalikan dengan perintah-Nya. Sungguh, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi orang yang mengerti." 
(An-Nahl; 16:12)



"Wahai orang-orang yang beriman! Penuhilah seruan Allah dan Rasul, apabila Dia menyerukanmu kepada sesuatu yang memberi kehidupan kepadamu, dan ketahuilah bahawa sesungguhnya Allah membatasi antara manusia dan hatinya dan sesungguhnya kepada-Nya kamu dikumpulkan." 

(An-Anfal; 8:24)



 Uke itu ja yang ingin Amer Asyraf sampaikan kepada semua dan Diri Amer sendiri.. Maaf klau ada terkasar bahasa dalam entri nie ye... 
Rujukkan Dari 
1.Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas
2. Ayat Tunggang terbalik sendiri ^^!! MR23