LΔMΔN IMΔN MUDΔ ΔϟYRΔF

ϟT0RY M0RY MR. ΔMIR ΔϟYRΔF

Chenta Jarak Jauh..

Assalamulaikum sidang Pembaca sekalian..

Firstly, i want to introduce my self.... huhauhaua, 
to those who do not know me... u all can usha2 my Biooz kat sidebar nie okeh!!
balek kepada tajuk kiter..

CHENTA JARAK JAUH..
Macam mana erk Chenta jarak jauh nie???
Chenta Jarak Jauh nie macam erkh!! ha!! macam nie.. contoh lar.. korang ada kat utara.. pas 2 awex/baby/sayang/intan/darling and other.. berpindah ke selatan Johor.. jauh 2.!!. dekat ngan Singapore 2.. haha.. Contoh jer.. Klaw betul, klaw terasa arap maklum balas..
Macam 2 lar Chenta jarak jauh.. banyak SKILL2 Cheta jarak jauh nie.. salah satu yang atas 2 lar.. Cuba Korang Usha Balak kat Bawah nie.. Tengah wat per??

(Gambar kat Googgle, Edit Sendiri)

So.. Persoalanya sekarang Bagaimana kita hendak Mengekalkan 
Hubungan jarak yang jauh gitu??
Jawapanya: Kita kena selalu Mencuit/ mendail/ no. hati Pasangan korang yang jauh 2 ler..


Uke yang bawah nie Tips Lapok untuk Korang

1. USAHAKAN UNTUK BERJUMPA..

Cuba dan usahakan k.. Tapi bagi Umat Islam x payah la jumpa macam gambar kat ats nie.. korang jumpa kat Masjid k, x pon tempat yang terbukak cket.. nanty setan kacau kan.. huhu
 Selagi ada duet, selagi maseh bernyawa selagi kudrat maseh ada.. Usahalah ye.. untuk mengekalkan chenta itu.. Jangan Lepaskan k.. 
Asal Rindu.. Jumpa, asal Rindu.. jumpa.. [[Ikut batas Agama ukeh]]


2.SENTIASA INGAT DIRI AGAR TERUS SETIA..

Cara nak ingat, memang cukup senang,, Kalu betul korang nak setia sngat2.. Korang usha diary korang masa buat bersama2 dulu, x pun  Korang pkir diri korang 2 masih single atau ada hubungan.. orite..!!. Tetapi agak Sukar bagi orang yang  berfikiran macam nie " Ah..!! Mesti awex aku kat sana ada laki lain".. yang nie orang panggil insecurity..

Rasa-rasa korang la kan betul ke Hubungan Korang Boleh dibawa ke jinjang pelamin x.??(jawab dalam hati)
So.. korang kena tarek perasaan semangat kesetian di dalam hubungan korang dan korang perlu membersihkan diri dari ketakutan dan mempercayai diri korang dan pasangan korang k.. orite!!

3. BERI KEJUTAN KEPADA PASANGAN..

Hubungan yang Sudah lama mesti bertukar kepada hubungan  yang membosankan..Sebab pa jadi cam 2 plak?? ye lar Sebab korang dah 'SELESA' dengan perbuatan masing2.. macam mana klaw si laki atau si Gurl nie buat kejutan kepada pasangan?? kan best gitu.. Kejutan yang sebenar membuatkan Heart box pasangan korang amat menyayangi korang.. mesti punya.. klaw  xcaya cuba korang try2 apa yang Asyraf Cakap nie... Dan hal nie jugak, Mengukuhkan Hubungan cinta Syurga korang...


Ukeh lar.. nak Stop sampai sini jerk..

jap2x!! Kalaw korang Nak Ubah situasi hubungan korang.. korang mesti berani... uke...

Uke daaaa.. bye.!!
Maafkan Asyraf klaw tersilap bahasa.. x buh koma ke, titik ke.. silap eja ke.. ayat gantung ke k..\

ASSALAMULAIKUM..


14 comments:

♥ NaurahBaiti ♥ said...

muda lagi gatai nk bercinta. lalalalalala~ :P

Amer Asyraf said...

x berchenta pown.. aku just menyampaikan...

ismi_safiahahmadsukri said...

alamak,mcm kena kat btang hdung akak laa..hehe

Amer Asyraf said...

ala... maaf2... Asyraf tulis untuk saje2 je.. g pun asyraf baca majalah tadi... sbb 2 tulis... heheh

syaza said...

weeee... semua pun betul.. klau xbuat semua 2, msti hbgan sgt suram.. huhu.. btw, thx amer sbb igtkan ak.. ^_^

Amer Asyraf said...

yaka.. Tapi ang dah jarak dekat... hahaha

Apple Pearl said...

wowww..pengalaman ka niii??hikhikhik:P

Mr. Amer Asyraf said...

Bukan lar... dah x dak tajuk lain.. maybe tajuk nie tarek perhatian untuk semua orang... hehehe.. Untuk memajukan belog adek..

Apple Pearl said...

yuppp..betul3..hihihi

Mr. Amer Asyraf said...

Thanks akak...

Izz Faizah said...

hehehe..alamak..tak penah ade pkwe lah asyraf...thanks info ni..:)

Mr. Amer Asyraf said...

Tips nie pun Untuk Rumah tangga.. klaw laki 2 p overseeeeeeeeeeeeeee... lama2... korang kena ingatkan diri korang yang korang dah berumah tangga...

Firdaus® said...

uishhh..siap ada tips ni..berkesan tak?hehehe..btw thanks untuk info tu..tambah la juga pengetahuan kan.. =)
nice blog.. do follow my blog ye =)

Mr. Amer Asyraf said...

oright bro... thanks k