LΔMΔN IMΔN MUDΔ ΔϟYRΔF

ϟT0RY M0RY MR. ΔMIR ΔϟYRΔF

TABAH!!




Assalamualaikum..


Apa khabar?
How are you?
كيف حالك؟
お元気ですか?
நீங்கள் எப்படி இருக்கிறீர்கள்?


hihihi rindu amer x??? rindu nya sidang pembaca amer nie.. hihihi
ops! perasan sudah.. hihihi

hari 2 amer jatuh kat toilet... hahaha (saja bagitau kat angpa)
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya bukan?

amer sering mengingatkan diri amer dengan perkataan azimat ini setiap kali diuji dengan dugaan yang kadang2 menduga kesabaran sebagai seorang hambaNya..

Nafsu: Kenapa aku yang perlu hadapi semua ini? Kenapa bukan orang lain? Aku dah cukup menderita dah. Salahkah aku ingin merasa sedikit kebahagiaan walaupun seketika? Tidak layakkah diriku bahagia seperti orang lain?

Akal: Tenanglah wahai nafsu. Hidup ini ada bahagia dan ada sengsara. Adakah kau fikir orang yang gembira pada zahirnya, turut gembira batinnya? Memang benar banyak kesengsaraan yang telah kau hadapi. Tapi apa yang kau dapat dengan mengeluh sebegini? Adakah diri kau akan beroleh kebahagiaan? Makin bertambah sengsara dan makin merasa putus asa pada tuhan lagi adalah. Betul kan?

Nafsu: Memang makin sengsara. Tapi aku manusia biasa. Punya perasaan dan keinginan. Salahkah aku berkeinginan untuk merasa bahagia seperti orang lain? Salahkah???

Akal: Hmmmm.....

Iman: Wahai nafsu, berat mata memandang maka berat lagilah bahu yang memikulnya. Aku jelas perasaan dan keinginan kau. Tapi lupakah dikau akan janji Allah? FirmanNya dalam surah Al-Ankabut ayat 2-3:-

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan sahaja mengatakan, 'Kami telah beriman', sedangkan mereka tidak diuji?
Dan sesungguhnya kami telah menguji orang2 yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang2 yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang2 yang berdusta"

Nafsu: Aku sedar itu. Tapi, aku telah banyak diuji. Sejak kecil lagi. Kehilangan orang yang bertanggungjawab melahirkan aku di muka bumi ini. Hidup sorang2. Aku hilang peluang untuk berbakti kepada orang yang bergelar ibu. Malah yang paling sedih aku gagal mengingati muka ibuku sendiri. No memories at all. Sigh~~~~

Iman: Astaghfirullah. Istighfarlah banyak2 wahai nafsu. Janganlah kau terlalu fokuskan apa yang kau tiada. Memang sampai mati pun, orang yang telah pergi xkan kembali semula. Redhakanlah apa yang telah berlaku. Yakinlah pada qadar dah qada' Allah.

"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya"
(Surah Al-Baqarah ayat 286)

Nafsu: Tapi.......

Iman: Ubahlah cara pemikiran kau dan bersyukurlah dengan apa yang kau ada sekarang kerana....

"....boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui"
(Surah Al-Baqarah ayat 216)


Betoi ke dak, dalam kehidupan, kita akan sentiasa diuji. Tapi Allah kurniakan kita 3 benda yang perlu kita seimbangkan ketika kita membuat penilaian dalam sesuatu perkara.

Nafsu+Akal+Iman=Kehidupan





Nafsu memang sentiasa mengaburi pandangan dalam membuat keputusan, Tetapi seimbangkanlah dengan akal yang membuat perkiraan secara logik mana yang lebih lebih baik dan mana yang kurang baik. Tetapi yang paling penting ialah iman di dada kerana imanlah yang mengawal nafsu dan membenarkan logik akal fikiran berdasarkan al-quran dan as-sunnah.

Kadang2 kita lupa sebenarnya Allah menguji kita tanda Allah sayang kat kita..kan3x???

yeah!!! maaf buat korunk bosan... hihihihi


thanks aww jadi pembaca kpada adek amer nie.. hihihi


Maaf kalau ada silap2 kata kat shinie no.... thanks,,, Assalamulaikum shemua

amer tulis nie pon berdasarkan apa yang penah lalui.. dan ada jugak buku2 amer baca... Skadar menyampaikan.. hihihihi 

H0W TO INSERT VIDEO (YOUTUBE) INTO BLOG

Assalamualaikum guys...


Hari nie Mr 23 Nak ajar Korunk macam mana nak masukkan video ke dalam Blog... hahaha Dalam la sangat kan.. hahahaha


(permintaan dari kawan)




I K U T I  P E R S E M B A H A N  I N I...^^"










T A M A T L A H  P E R S E M B A H A N  I N I ^^"

sekian dari MR23... ASSALAMULAIKUM...

JOM GUNA POKKI!!

Assalamulaikum...
kali nie Amer nak promote untuk korunk untuk guna POKKI

Uke.. kalau nak Download tekan la logo POKKI atas nie..

SETERUSNYA LIHAT VIDEO NIE...




(yg bawah nie cara nak unintall facebook bagai.)



(yang nie nak buang terus!!)



Uke 2 jha
From me AMER ASYRAF @ MR23!!

Salam!




HOW TO DOWNLOAD SUBTITLE

Assalamulaikum...

Hari nie, Waktu nie, Tahun Nie, Bulan Nie, Saat nie, Minit Ini, Detik Nie. 

Macam mana nak download subtitle.. Sorry la bagitau korunk lmbat.. lagi pon ramai dah yang tahu.. btol x???
klau tahu x payah la tengok.. yang tahu mai sini tengok. okeng!

tengok video nie!!


FAHAM X?
Kalau x rety nak extract file TEKAN SINI!
Sape2 yang klik kanan dan pop up dia x keluar Extract Here Extract File 
click sbawah nie
laman web :SUBSCENE
tu jela nak bagi taw... kalau nak tengok cara masukkan Subtitle dalam Movie TEKAN SINI!
cara nak download movie pkai Utorrentz TEKAN SINI!
Uke semua...
THANKS BACA ENTRI X SEBERAPA NIE...


 

CInTA PLATONIK



Assalamulaikum Semua!!!

today.. cek nak present kat kome semua tentang cinta PLATONIK.
benda pa la aku merepek nie..  

"CINTA PLATONIK NIE MENATANG PA??? HANGPA BESA DENGAQ DAK?
 XTAW HABAQ LA TAK TAW. AK PON X TAW... HUHUHU ><"

UKE NAK TAW CINTA PLATONIK 2 BENDA PA.. MAI SINI.....!


Cinta Platonik adalah sebuah istilah yang dipakai untuk menyebut sebuah perkaitan kasih sayang, tetapi unsur-unsur rasa tarikan secara seksual tidak wujud. Istilah ini diambil dari salah satu bahasa Yunani, Plato, terutama dari karyanya Symposium, yang tertulis bahawa cinta akan wujud daripada kebaikan adalah dasar dari semua kebajikan dan kebenaran.COPY PASTE WIKIPEDIA..



haaaa....capat-cepat pikiaq, korang terlibat dak dengan cinta platonik ni....hihi...
wujud ke cinta platonik ni dalam masyarakat kita?
pada pendapat aku, ia wujud....
hubungan ini lebih baik dan mudah @ flexible dari loving couple...
sebab
mereka tak perlu nak cemburu, tak perlu nak terasa hati terkecik hati...
tak payah nak cakap berlapik beralas...
ley main redah je cakap...
xde touching-taoching...
tak payah nak merajuk
tak susah nak memujuk.....

tapi......

its good for those yang tak de pasangan lagi la....
kalau da ade bf or gf, tak berapa bagus la...
nanti bf or gf korang jeles...
nanti akan buat hubungan korang berantakan... 
KISAH APE AKU HUBUNGAN KORUNK RETAK KE X...

HAHAHA guraw je...

tu sume pendapatan aku....kalau korang punya pendapat berbeza, meh r share2 ngan aku...
hihi...

aku  xrasa pon pendapat atau cadangan korunk untuk menghidupkan cinta platonik nie.. aku just share jepon.. nak update blog... 2 je.. hihihi

sekian... thanks sbb baca... x puas hati komen...uke!!!

assalamulaikum!!



TAMBAH++++

Adek amer rasa takde masalah pon dgn cinta platonik nie.. cumanya... berjaya ke cuma dgn hubungan yang rapat tanpa ada niat/unsur lain? ..dah la berbeza seks kan.. Mmm. Kene tgk orgnya gak kot. Kalau dua2 single, comel jer kalau berkawan baek, baekkk gila2, tp xde niat nk kawen, dan dua2 masih carik pasangan idup sendiri. COMEL laa kan?? Tapi kalau salah sorg dah kawen, ha, yg ni kalau ada perasaan cinta pon, kene buang jauh2 or tukar perasaan "cinta awak" tu jadik "cinta platonik". haha.. Kan? Ke.. nk jadik org ketiga dalam hubungan kawan baek tu dgn laki or bini dia. Kalau dia ada bini, ko nk jadik bini no 2 ke? Kalau dia dah ada laki, wey.. mana pompuan leh kawen lebih dari 1 wehh?! hahaha adehh
Macam definition kat atas tu, "tanpa unsur tarikan seksual" perh.. bayangkan la... perkataan tu pon mcm dah 'sesuatu'. Zaman skarang, seks tu satu urusan yg sangat publicly talk about.. filem melayu pon suke2 hati jer melakonkan aksi2 begini. Kalau korang nk tgk, rasanya cite yg aku baru tgk, cite Jiwa Taiko. Gila openly nk siom or romen. Gilaaaa betul. Tak macam tgk cite melayu ok. cam cite omputeh (or thailand la kot kannn..haha) Maka, hubungan persahabatan antara 2 makhluk sorg laki dan sorg pompuan, bleh ke takde lgsg unsur ni? Mmm.. Pk pk! Adek Amer sendiri, pengalaman sdr, ada jer cinta platonik. Sbb sebenarnya kita boleh jer nk set satu 'dinding' dalam hati /perasaan. Maka selagi dinding tu teguh dan kukuh, maka hubungan tu akan remain as 'suci'.. hehehehehe


OK laa.. sampai sini dulu je bebelan ADEK AMER :-) Babaiii 

JΔDIKΔN KEHIDUPΔN ϟEPERTI MΔGNET


Assalamulaikum,

Salam 1 Malaysia!!
Apa Khabar ?
What's News?
كيف حالك؟
คุณเป็นอย่างไร                                                               (JAWAB YANG MANA FAHAM) ^^"

Magnet?
Apa 2 Magnet korunk taw ka?==?? okeng! mai nak bagi taw...

   Magnet dapat menarik benda lain. Beberapa benda bahkan tertarik lebih kuat dari yang lain, yaitu bahan logam. Namun tidak semua logam mempunyai daya tarik yang sama terhadap magnet.                                                       Dari Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas


(GOOGLING AJEWR!!)


   Hidup kita ini seperti magnet(Seolah-olah). Kitalaa yang akn menjadi magnet & kitalaaaa menentukan diri kita untuk menjadi magnet yang kuat atau lemah. Tengok la benda  apa yang kita tarik. Kalau Magnet Nak p tarik kayu?? Melekat ka...

   Kat dalam kehidupan ini, ada macam-macam tarikan dan seruan, kat mana laa selalunya diri dan hati kita tertarik @ ditarik?

   Conth senang, antara panggilan Allah dengan hal-hal berkenaan dengan dunia yg tidak menjadi keutamaan  mcam chating, kalau hangpa tengah chating kan.. tetiba dengar azan, apa hangpa duk kata dalam hati? mesti lagu nie kan? " erh2x azan...!! urmmmm... x pala jap g la aku p solat" betoi dak? hahahaha ^^!! (gelak jahat)
yang mana diri angpa tertarik@ ditarik??

Adakah kita bergerak ke arah kutub keimanan, mencari keredhaan Allah dengan segera memenuhi panggilan serta seruan-Nya?
atau hati kita lebih tertarik dengan keindahan dunia?

Mai Tengok Hypothesis yang MR 23 buat:
 Semakin dekat hati kita kepada Allah, semakin kuat daya kemagnetan kita kepada-Nya.   Semakin jauh kita daripada Allah, maka semakin lemah kemagnetan diri kita kepada-Nya.


MACAM MANA NAK JADI KUAT MACAM MEGNET???

    Cara yang paling mudah menjadi magnet yang kuat adalah kita bergerak menuju keredhaan Allah. Mencintai Allah dan Rasul menguatkan diri dan hati kita. Namun, bukan hanya cinta dengan kata-kata saja tetai dibuktikan dengan amalan kita yang kita tunjukkan pada Allah dan Rasul.   Insya Allah, kita akan menjadi magnet yang kuat dan berguna. Moga kita jauh dari menjadi magnet yang lemah, yang mudah ditarik oleh kutub hubbuddunya (kecintaan kepada dunia).


"Dengan Dia menundukkan malam dan siang, matahari dan bulan untukmu, dan bintang-bintang dikendalikan dengan perintah-Nya. Sungguh, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi orang yang mengerti." 
(An-Nahl; 16:12)



"Wahai orang-orang yang beriman! Penuhilah seruan Allah dan Rasul, apabila Dia menyerukanmu kepada sesuatu yang memberi kehidupan kepadamu, dan ketahuilah bahawa sesungguhnya Allah membatasi antara manusia dan hatinya dan sesungguhnya kepada-Nya kamu dikumpulkan." 

(An-Anfal; 8:24)



 Uke itu ja yang ingin Amer Asyraf sampaikan kepada semua dan Diri Amer sendiri.. Maaf klau ada terkasar bahasa dalam entri nie ye... 
Rujukkan Dari 
1.Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas
2. Ayat Tunggang terbalik sendiri ^^!! MR23

QURAN FURQAN

Assalamulaikum SEMUA!!!

kali nie Amer nk kongsi dengan korunk quran FURQAN..
mana la amer dapat kan...
hA! sbnarnya amer masuk kelas tilawah dan ustaz memperkenalkan beberapa quran yang menggunakan teknologi kini.. kan hebat.. MACAM2 QURAN ADA KAT DUNIA NIE... TAPI! MASEH MALAS NAK MEMBACA..!!

qURAN furqan NIE ADA SOUND ADA MAKNA SEKALI..
TAK RUGI KLAU DOWNLOAD BENDA2 MCAM NIE..

free TAW..

JGAN CIPLAK SUDAH!!

smile =)

MACAM BIASA LA.. KORUNK KENA EXTRACT FILE DIA DULU K..

KLAU X TAW NAK EXTRACT MACAM MANA KORNK CLICK SINI!


UKE BILA DAH TAW MACAM MNA NAK EXTRACT.. KORUNK DOWNLOAD LA K....

TEKAN DOWNLOAD BAWAH NIE


UKE 2 JE.. SEBARANG PERTANYAAN.. CALL JA SAYA... X PON ANTA MCJ KAT fb JE K... SMILE =)
aSSALAMULAIKUM...



THE HOLY QURΔN v5_ ΔHMΔD BELΔL

ASSALAMULAIKUM...
Quran nie korunk bleyh dengar bacaan dia.. dan warnakan tajweed dia...
try the best..
cara nak guna... korunkkena extract file dlu k.. klau x taw click SINI..



tata


How t0 insert SUBTITLE into MOVIE

Assalamulaikum...

Uke macam mana nak buh subtitle angpa dalam movie... meh nak ajaq
::: mungkin orang lain ada cara lain::: 
ORANG YANG DAH TAU 2.. DAH2 LA... yang tak tau mai tengok yeeeee

Cara NIE Menyusahkan...

aip2x! sebelom 2! kalau korunk x taw mana nak download subtitle.. TEKAN SINI!



RIGHT CLICK > OPEN WITH > VLC media player
(KLIK PIC. KALAU NAK BESAR)



RIGHT CLICK > VIDEO > SUBTITLE TRACK > OPEN FILE
(KLIK PIC. KALAU NAK BESAR)



CLICK SUBTITLE Y KORUNK DOWNLOAD... ^^!
(KLIK PIC. KALAU NAK BESAR)

HASILNYA.... ^^"
(KLIK PIC. KALAU NAK BESAR)

Terma kasih

Al- Quran & Tajweed

Assalamulaikum

Kali nie amer telah dapatkan Quran & Tajweed dari USTAZ TARMIZI lacture TILAWAH Amer
so, Sape2 yang nak Download je k... 

Lepas korunk dah download korunk kena extract File dlu k....
klau x rety nak extract file... Tekan

dah taw mcam mana nak extract...??

NOW!! tekan DOWNLOAD BAWAH NIE







uNTUNGLA DAPAT BACA QURAN GUNA LAPTOP>>>

sekian terima kasih...



JGAN CIPLAK k..

Menghafaz dan Menjaga Al Quran Sebaiknya





Daripada penerangan Sheikh Abdus Salam Bali di atas, dapat difahami bahawa cara untuk menghafal al-Quran untuk jangka masa panjang adalah seperti berikut:


1)  Baca ayat dalam baris pertama sebanyak 10 kali dengan melihat mushaf.  Kemudian, ulanginya tanpa melihat mushaf.


(Mesti 10 kali.  Jangan baca 2 kali, terus mahu mengulang.  Cara ini salah.  Ikut pesanan Sheikh dengan membacanya sebanyak 10 kali, barulah kemudiannya mengulang tanpa melihat mushaf, supaya ayat yang mahu dihafal melekat di dalam minda dan tahu kedudukan ayat tersebut di dalam mushaf.)


Jika ada masalah dengan perkataan tertentu, maka bacalah perkataan tersebut dengan satu perkataan sebelumnya dan satu perkataan selepasnya sebanyak 5 kali.  Kemudian, ulanginya tanpa melihat mushaf.


2)  Kemudian, bacalah ayat dalam baris kedua sebanyak 10 kali dengan melihat mushaf.  Selepas itu, ulangi ayat dalam baris kedua tanpa melihat mushaf.


3)  Setelah ayat dalam baris pertama dan kedua dapat dihafal, bacalah kedua-dua ayat dalam baris pertama dan kedua tersebut dengan melihat mushaf pula sebanyak 3 kali.  Selepas itu, ulanginya sebanyak 3 kali juga tanpa melihat mushaf.


4)  Ulangi perbuatan di atas untuk ayat dalam baris ketiga, keempat, kelima dan seterusnya sehingga habis satu muka surat.


Cara di atas adalah cara penghafalan jangka masa pendek.  Dan hafalan boleh hilang dalam masa beberapa minggu.


Bagaimana untuk menukar penghafalan jangka pendek ini kepada penghafalan jangka panjang?


1)  Ambil mushaf dan buka muka surat yang sudah dihafal itu.  Baca muka surat tersebut sebanyak 20 kali dengan melihat mushaf.  Sebaik-baiknya semasa membaca, jari diletakkan di baris berkenaan.


Perbuatan begini, insyaALLAH akan melekatkan apa yang dihafal kuat di dalam minda.  Anda tidak akan lupa, insyaALLAH.  Segala puji bagi ALLAH.  Kenapa?


Kerana apabila anda membacanya sebanyak 20 kali dengan melihat mushaf, mata anda akan merakam muka surat tersebut dalam bentuk foto ke dalam minda.  InsyaALLAH ia akan melekat kuat di dalam ingatan anda dan takkan melupakannya.


Berikut adalah satu lagi video penerangan oleh Sheikh Abdus-Salam Bali:


Tentu ada banyak lagi cara yang boleh digunakan untuk menghafal al-Quran.  Cara di atas hanyalah salah satu daripadanya.  Semoga ALLAH Ta`ala memberkati Sheikh atas ilmu yang dikongsikan.  Juga buat insan yang sudi berkongsi video ini kepada umum melalui youtube, semoga ALLAH Ta`ala memberkati mereka juga, amin…


Semoga ALLAH memuliakan kita semua dengan al-Quran yang mulia, amin.


Wallahu ‘alam. Semoga kita dapat sama-sama amal dan sampaikan.


original page::CLICK HERE!

Bengkak Kaki Kerana Banyak Sembahyang Malam

Daripada Aishah Radhillahu anha berkata : ''Bahawasanya Rasulullah SAW selalu beribadat di waktu malam sehingga bengkak kedua belah kakinya. Maka saya pun berkata kepadanya : ''Kenapa kau beribadat sampai jadi begini ya Rasulallah?, sedangkan Allah SWT telah mengampuni dosa-dosa mu yang terdahulu dan dosa-dosa mu yang terkemudian (seandainya beliau berdosa, padahal sebenarnya beliau ma'sum dari berbuat dosa). Lalu Nabi SAW menjawab : ''Bukankah lebih elok kalau aku menjadi seorang hamba yang banyak bersyukur''. (Hadith Riwayat Bukhari)

Nabi kita Muhammad SAW adalah seorang yang ma'sum dari mengerjakan dosa. Kalau seandainya beliau berdosa, maka Allah SWT telah bersedia untuk mengampuni dosa beliau yang terdahulu dan terkemudian. Walaupun demikian, beliau masih banyak beristighfar (meminta ampun) kepada Allah SWT dalam sehari semalam tidak kurang daripada tujuh puluh kali beristighfar, dan beliau selalu bangkit bersembahyang pada waktu malam dan banyak menghabiskan masanya untuk bermunajat di hadapan Allah SWT sehingga bengkak kedua kaki beliau.

Ini adalah satu teladan kepada kita sebagai ummatnya. Kita yang terlalu banyak berdosa ini, mestinya lebih banyak beristighfar kepada Allah SWT dan lebih banyak lagi berbuat ibadat di waktu malam, tetapi oleh kerana kelemahan iman yang ada di dalam dada, kita rasa malas untuk beristighfar dan rasa terlalu berat untuk bangkit dari tempat tidur untuk beribadat. Maka kalau kita cuba meraba dada kita dan bertanya kepada diri kita sendiri, dapatlah kita mengukur sejauh mana kekuatan iman yang ada di dalam hati, maka beruntunglah orang yang menyedari dirinya sebelum ia diragut oleh kematian dan berjayalah orang yang bersegera berbuat ibadat sebelum ia terlambat.

by: SEBUAH BUKU YANG ASYRAF BACA...


NOTE:: KITA YANG SEDANG SIHAT KENAPA TIDAK BERSOLAT???

BERJUANGLAH KAMU DI JALAN ALLAH 

Guna µTorrent Untuk Cari Movie & File Sebagainya

ASSALAMULAIKUM

Kali nie Asyraf nak ajar Korunk macam mana nak Guna µTorrent untuk cari Movie...
Sebenarnya yang nie Kawan Asyraf yang suruh buat.. dia yang ajar Asyraf Nama dia Shahululu.. Memang best ark.. Cuti sekolah tengok Movie jela...   Digalakkan  untuk budak lepasan SPM  dan PMR k..

Tanpa membuang masa lagi.. jom Kita DONLOD

Klik Gambar kat atas untuk DONLOD
lepas korunk dah klik.. kiranya korunk dah Download taw..
Lepas 2 Korunk Run kan Installkan semua 2 k..
 Bila Dah Abes Install, Korunk akan dapat gambar macam bawah nie

Kiranya Dah siap la 2.. NOW, macam mana nak Download MOVIE guna µTorrent.. Korunk bleyh download banyak mana korunk nak download.. k.
sini TEKAN!!

bila dah tekan korunk cari la movie apa korunk nak k... then tekan search!! bila kluar page baru cam bawah nie..
Ada paham??

Bila dah click
kluar page baru lagi

ADA PAHAM LAGI???
kluar lagi page baru bila dah click kickkass torrent

ADA PAHAM!!!

Bila dah click macam kat anak panah atas 2....
dengan relanya torrent akan terbukak sendiri enjin dia macam kat bawah nie


Korunk download la banyak mana pun movie.. tunggu sampai dia ckap download complete aja k..lepas komplete 2.. pegi la dekat download.. korunk akan dapat satu file.. klik ja movie kat situ..

lupa nak gtau.... klau korunk SLEEPkan Laptop/netbook korunk... enjin torrent nie akan terdownload jgak dia xkan interupped,... so relex saja... k..

2 saja
K bye.. nak anya papa tanya ja... wa sentiasa jawab...

::ASSALAMULAIKUM::




Penting untuk budak ambek Subject Science

Assalamulaikum korunk...
Asyraf baru je siap upload File dalam 4share Asyraf..

Kali nie Asyraf kasi Ilmu sedikit Dekat Pelajar Form 5.
Asyraf masukkan semua Ilmu yang asyraf penah Blajar..
Sbenarnya File nie semua dalam CD.. hihi
Tahun lepas asyraf pegi kursus SAINS.. dan Asyraf x bape ingat cikgu lelaki 2.. yang ingat nama anak dia pun AMIR ASHRAF

Ukey tanpa Membuang masa lagi... Saper2 nak 'DONLOD'
Tekan bawah nie

Lupa nak cakap.. semuanya FILE MICROSOFT POWER POINT dan ada 22 file..


Lepas korunk dah siap 'DONLOD'. korong Extract file taw..
Klau x taw macam mana nak extract file sini TEKAN!!

2 je..
bye semua..
HARAP2 benda nie bermanfaat buat korunk

::::assalamulaikum::::


Zuma Game

Hallo2 nak Kopy ka MILO???

ASSALAMUALAIKUM

kali nie asyraf upload game baru kat 4share... sape nak main la...
tapi yang nie file rar taw.. bila korunk dah download.. korunk kena extract file k??
klau x taw nak extract file.. Sini TEKAN

Jom kita Download Game ZUMA..
jap2 game zuma macam gambar bawah nie taw


dah nampak kan????
So jom download.. Tekan bawah nie..


INgat taw. lepas dapat file rar 2... korunk extraxt file taw.. bye

Assalamulaikum..

How to Extract FILE RAR

Assalamulaikum..

Asyraf nak ajar korunk lagi macam mana nak extract file rar
sini tengok hihihi
(kalau x nampak Klik Full screen k...)
Cam tu je k...
Sape2 yang click kanan pas 2 x leh extract... SINI TENGOK!!
k bye.. Assalamulaikum

Download 7-ZIP to extract

Assalamulaikum semua..

Kali nie Asyraf nak ajar korunk macam mana nak extract file..
Klaw dah yang tahu 2 tahu la.. yang belum tahu tu.. sini tengok..
ke 2 je... bila korunk dah download.. korunk akan dapat file dekat Downloadkan?? then korunk klik je k.. lepas 2.. akan dapat satu app kat dekstop...
2 je k bye.. 
ASSALAMULAIKUM..
klau nak tengok macam mana nak EXTRACT FILE/HERE.. sini TEKAN!!

Video Buat LOGO bye amer asyraf

Assalamulaikum semua..

Kali nie Asyraf wat video untuk korunk tengok mer wat logo.
sorry amer x ZOOMit.. SORRY x edit zoom via vegas.. hhihihi sbb melambatkan
haha
tengok la kat bawah nie.. klau cepat sngat korunk tekan pause then zoomit k...
hahaha


Sebarang Pertanyaan.. sila mengomen 
klau jari ringan like skali k... kat bawah 2
bye



Cantek x Costum Asyraf Beli Kat Pocoyo..??

Hyep Kawank2

ASSalamulaikum..
Today is Friday
Tomorrow is Saturday

hihi..=))

Nak Kongsi sikit Sbb Asyraf Rety Sikit2 Warna Baju Cartooooooooooon Kesayangan Asyraf Yang Comel Nie.. hehe


Jom Tengok.. hihihi



Comel x???
Klau Comel.. Like FB kat Bawah 2.. Sekian..

Assalamulaikum;;


Klau Terasa Hati Maafkan Asyraf k...

BYE!!!

First Doodle Asyraf Reka..

ASSALAMULAIKUM

Asyraf Rasa dah lama Asyraf x update blog Asyaraf nie.. Thanks la kepada kawan2x yang selalu singgah SAHUR disini.. ihihihihi

Pepepun Asyraf nak gtau First DOODLE yang Asyraf buat ...Tunjuk Ajar dari WAN
Klau nak tengok 2 Tengok la taw.. hehehe




HAAA!! Comel x.. hahaha.. x bape perfect lagi la.. huhu
Insya_Allah.. nnty lebih elok lagi k.. haha

Uke lah Guys..
Asyraf Nak caw Dlu..
Bye..
Selamat Petang



Xara 3D Portable


Salam.. Malas Nak cakap Banyak2...
Nak! Tekan Download bawah nie..!!






Jaga Hak Orang Lain...

Bye..
=)
Assalamulaikum

20 Sifat Allah

Assalamulaikum...

Hari nie Asyraf Nak kongsi sikit tentang Agama.. Ilmu Agama sngat luas.. Maseh belum ramai mengetahui tentang ilmu agama 100% lagi kan?? Apa yang kita tahu Islam adalah agama yang sangat Indah.. 

Now! Asyraf nak gtau korunk betapa pentingnya kita mengetahui Sifat-Sifat Allah.. Sifat2 Allah nie Wajib untuk kita ketahuinya Termasuk Sifat2 Mustahil.. Jgan pandang remeh taw.. Klau ada Benda yang Wajib tu wajib la kita lakukan..
Sape yang dah Ingat Sifat-Sifat Allah tu.. Bagus lah... =)

Berikut adalah Sifat2 Allah dibawah;

BIL
SIFAT 20 ALLAH YANG WAJIB KITA KETAHUI
1
WUJUD   (ada)  
2
QIDAM    (sedia)
3
BAQA      (kekal) 
4
MUKHALAFATUHU LILHAWADIS (tidak sama dengan yang baharu)
5
QIYAMUHUU BINAFSIHI (Berdiri dengan dirinya sendiri)
6
WAHHDAANIYAH (Esa)
7
AL_ QUDRAH (Kuasa)
8
IRADAH   (Menentukan)
9
ILMU       (Mengetahui)
10
HAYAT (Hidup)
11
SAMA '    (Mendengar)
12
BASAR    (Melihat)
13
KALAM   (Berkata-kata)
14
KAUNUHU QOODIRAN    (Maha Kuasa)
15
KAUNUHU MURIIDUN    (Menentukan)
16
KAUNUHU AALIMAN   (Maha Mengetahui)
17
KAUNUHU HAYUUN     (Hidup)
18
KAUNUHU SAMI'AN     (Mendengar)
19
KAUNUHU BASHIRAN               (Melihat)
20
KAUNUHU MUTAKALLIMaN  (Maha Berkata-kata)
(Rujukkan Dari Buku Agama)

Banyak Cara Boleh Kita Hafal & Ingat.. 
Banyak Lagi Maklumat yang lebih Terperinci boleh didapati..
Asyraf Tulis Yang termampu sahaja..

Jika Ada Salah Silap Asyraf Mintak Maaf..
Klau Tersalah Ejaan Asyraf Harap Korunk Tegur ya!
Bye semua, Assalamulaikum