LΔMΔN IMΔN MUDΔ ΔϟYRΔF

ϟT0RY M0RY MR. ΔMIR ΔϟYRΔF

CInTA PLATONIK



Assalamulaikum Semua!!!

today.. cek nak present kat kome semua tentang cinta PLATONIK.
benda pa la aku merepek nie..  

"CINTA PLATONIK NIE MENATANG PA??? HANGPA BESA DENGAQ DAK?
 XTAW HABAQ LA TAK TAW. AK PON X TAW... HUHUHU ><"

UKE NAK TAW CINTA PLATONIK 2 BENDA PA.. MAI SINI.....!


Cinta Platonik adalah sebuah istilah yang dipakai untuk menyebut sebuah perkaitan kasih sayang, tetapi unsur-unsur rasa tarikan secara seksual tidak wujud. Istilah ini diambil dari salah satu bahasa Yunani, Plato, terutama dari karyanya Symposium, yang tertulis bahawa cinta akan wujud daripada kebaikan adalah dasar dari semua kebajikan dan kebenaran.COPY PASTE WIKIPEDIA..



haaaa....capat-cepat pikiaq, korang terlibat dak dengan cinta platonik ni....hihi...
wujud ke cinta platonik ni dalam masyarakat kita?
pada pendapat aku, ia wujud....
hubungan ini lebih baik dan mudah @ flexible dari loving couple...
sebab
mereka tak perlu nak cemburu, tak perlu nak terasa hati terkecik hati...
tak payah nak cakap berlapik beralas...
ley main redah je cakap...
xde touching-taoching...
tak payah nak merajuk
tak susah nak memujuk.....

tapi......

its good for those yang tak de pasangan lagi la....
kalau da ade bf or gf, tak berapa bagus la...
nanti bf or gf korang jeles...
nanti akan buat hubungan korang berantakan... 
KISAH APE AKU HUBUNGAN KORUNK RETAK KE X...

HAHAHA guraw je...

tu sume pendapatan aku....kalau korang punya pendapat berbeza, meh r share2 ngan aku...
hihi...

aku  xrasa pon pendapat atau cadangan korunk untuk menghidupkan cinta platonik nie.. aku just share jepon.. nak update blog... 2 je.. hihihi

sekian... thanks sbb baca... x puas hati komen...uke!!!

assalamulaikum!!



TAMBAH++++

Adek amer rasa takde masalah pon dgn cinta platonik nie.. cumanya... berjaya ke cuma dgn hubungan yang rapat tanpa ada niat/unsur lain? ..dah la berbeza seks kan.. Mmm. Kene tgk orgnya gak kot. Kalau dua2 single, comel jer kalau berkawan baek, baekkk gila2, tp xde niat nk kawen, dan dua2 masih carik pasangan idup sendiri. COMEL laa kan?? Tapi kalau salah sorg dah kawen, ha, yg ni kalau ada perasaan cinta pon, kene buang jauh2 or tukar perasaan "cinta awak" tu jadik "cinta platonik". haha.. Kan? Ke.. nk jadik org ketiga dalam hubungan kawan baek tu dgn laki or bini dia. Kalau dia ada bini, ko nk jadik bini no 2 ke? Kalau dia dah ada laki, wey.. mana pompuan leh kawen lebih dari 1 wehh?! hahaha adehh
Macam definition kat atas tu, "tanpa unsur tarikan seksual" perh.. bayangkan la... perkataan tu pon mcm dah 'sesuatu'. Zaman skarang, seks tu satu urusan yg sangat publicly talk about.. filem melayu pon suke2 hati jer melakonkan aksi2 begini. Kalau korang nk tgk, rasanya cite yg aku baru tgk, cite Jiwa Taiko. Gila openly nk siom or romen. Gilaaaa betul. Tak macam tgk cite melayu ok. cam cite omputeh (or thailand la kot kannn..haha) Maka, hubungan persahabatan antara 2 makhluk sorg laki dan sorg pompuan, bleh ke takde lgsg unsur ni? Mmm.. Pk pk! Adek Amer sendiri, pengalaman sdr, ada jer cinta platonik. Sbb sebenarnya kita boleh jer nk set satu 'dinding' dalam hati /perasaan. Maka selagi dinding tu teguh dan kukuh, maka hubungan tu akan remain as 'suci'.. hehehehehe


OK laa.. sampai sini dulu je bebelan ADEK AMER :-) Babaiii 

No comments: